18.11.2014

OpenSAMKissa fiilikset purkkiin!

Satakunnan ammattikorkeakoulu avasi jo kolmannen kerran ovensa kaikille ammattikorkeakouluopinnoista kiinnostuneille. OpenSAMK2014-tapahtumapäivinä myös Kanalin ja Tiedepuiston kirjastoissa ovet olivat auki kaikille tapahtumakävijöille. Tapahtuma toteutettiin eri kampuksilla samalla sabluunalla, tarjolla oli suklaan lisäksi vanhojen oppikirjojen näyttely, työpajaa ja arvontaa.

Mikä minusta tulee isona?


Fiilispurkkityöpajassa vierailijat äänestivät väreillä kiinnostusta SAMKin eri koulutusaloja kohtaan. Ennen virallista ääntenlaskentaa raumalaisten fiilispurkissa oli silmämääräisesti eniten oranssia väriä. Laskennan jälkeen vahvistuikin, että ylivoimaisesti suosituin ammatti Raumalla oli tradenomi (28,7 %). Äänimäärien mukaan tasavertaisesti liikkeellä oli myös tulevia insinöörejä (14,7 %), merikapteeneja (14 %) ja kuvataiteilijoita (12 %).

Porissa suosikeiksi SAMKin koulutustarjonnasta osoittautuivat insinööri (18,7 %), tradenomi (17,3 %) ja restonomi (16 %). Eroja selvästi oli eri paikkakuntien välillä.

Kreppipaperipalloja kerääntyi purkkeihin määrällisesti melkein saman verran, Pori vei voiton  vain yhdellä äänellä. Työpajat keräsivät yhteensä yli 300 fiilistelijää.

Raumalla ja Porissa oli tapahtumapäivinä myös entisaikojen oppikirjojen ja työvälineiden näyttely. Vanhat, varastojen kätköistä löytyneet kirjat herättivät mielenkiintoa ja mukavia keskusteluja. Entisajan Google eli Pikkujättiläinen nostatti kulmakarvoja ainakin nuoremman kävijäkunnan keskuudessa. Kirjanäyttelyyn voi tutustua Tiedepuiston kirjastossa vielä marraskuun ajan.

Tapahtumasta jäi hyvä fiilis! Kiitos kaikille osallistujille!

Kuvia löytyy hashtagilla #opensamk2014.

A photo posted by SAMK Kirjasto - Library (@samkkirjasto) onKatrin Kippasto
SAMKin informaatikko

Ei kommentteja: