5.6.2014

Löydä Finnalla!


Finna on SAMKin kirjaston tuleva tiedonhakupalvelu.

Finnan testiversio avattiin Kirjan Finnan ja ruusun päivänä 23.4.

Finna tarjoaa yhdellä haulla kirjat, e-kirjat, lehdet, e-lehdet, opinnäytetyöt, tietokantalinkit ja artikkeleita nettilinkkeineen.

Finna näyttää kirjan tiedot monipuolisesti: julkaisutiedot, linkit, sijainnin, lainatilanteen ja samankaltaisia julkaisuja. Kirjan voi varata, tallentaa suosikiksi ja arvostella. Kirjan linkin voi jakaa ja tiedot lähettää RefWorksiin.

Voit hakea ulkomaisia artikkeleita ja tutkimusjulkaisuja kattavasta kansainvälisestä Primo Central -hakemistosta.

Nelli-haku tarjoaa haun tiettyihin kotimaisiin ja ulkomaisiin tietokantoihin. Nelli-hakutoiminto on toistaiseksi kokeellinen ja vielä osin puutteellinen.

Voit kirjautua Finnaan SAMK-tunnuksella tai kirjastokortilla. Kirjautuneena voit uusia lainat, varata, tallentaa hakuja ja suosikkeja. Tässä vaiheessa kokeellisina toimintoina ovat mukana uutuusseuranta ja eräpäivämuistutukset.

SAMKin Finna liittyy Kansallisen digitaalisen kirjaston finna.fi-palveluun sekä korkeakoulujen, museoiden ja arkistojen vastaaviin palveluihin, joita kehitetään Kansalliskirjastossa ja paikallisissa kirjastoissa.

Finna on nyt kokeiltavana ja korvaa kirjaston Tyrni-kokoelmatietokannan ja Nelli-portaalin syksyllä 2014. Finnan toiminnoissa on vielä puutteita. Anna palautetta kehittämisen tueksi Finnan palautetoiminnolla tai kirjastoon Harri Salmiselle, harri.salminen@samk.fi.

Kokeile Finnaa osoitteessa
samk.finna.fi

Ei kommentteja: