1.4.2013

Istumisen uusi aikakausi on täällä!


SAMKin uuden organisaation korkeakoulupalvelujen, joihin kirjastopalvelutkin kuuluu, kantavia teemoja kuluvalle kaudelle ovat kustannustehokkuus ja asiakaslähtöisyys. Kirjastopalvelut toteuttaa näitä ajankohtaisia teemoja ottamalla huhtikuun alussa käyttöön Seating made simple -konseptin istuntaratkaisun.Seating made simple on niittänyt mainetta kustannustehokkaana asiakastilaratkaisuna jo vuodesta 2001. Nyt tämä innovaatio on vihdoin ollut mahdollista integroida Suomen korkeakoulukirjastojen käyttämään Voyager-tietojärjestelmään. Näin asiakkaan istumakokemus muodostuu kokonaisvaltaiseksi ottaen huomioon mm. asiakkaan erääntyneiden lainojen ja maksujen määrän ja vaikkapa lainauskiellon. Integroitu järjestelmä laskee asiakkaalle ns. istuntakertoimen, joka ohjaa asiakkaan istumakokemusta.

Kirjastosuunnittelija Harri Salminen valottaa tyytyväisenä uutta järjestelmää: "Lyhykäisesti sanoen: mitä parempi kirjaston asiakas sä olet, sitä enemmän sä istut. Mitä enemmän sulla on maksuja ja erääntyneitä lainoja, sitä vähemmän sä istut. Jos sä olet lainauskiellossa, sä et istu. Simple as that."

Istuntaratkaisun ydin on älytuoli, joka siirtyy istuntatilaan kirjastokortin avulla ja poistuu tilasta istuntakertoimen mukaisen ajan kuluttua.


http://vimeo.com/14379416

Seating made simple korvaa kampuskirjastojen vanhat tuolit ja sohvat, jotka on siirretty kampusten ulkotiloihin ja joita voi huhtikuun ensimmäisestä maanantaista alkaen vapaasti hakea kampuksilta vaikkapa kotiin.

Tule kokemaan istumisen uusi aikakausi SAMKin kirjastossa!


2 kommenttia:

kativaan kirjoitti...

Tällainen ratkaisu tarvitaan myös palkatonta ylityötä tekevien henkilöiden työtuoleihin. Työsuojeluratkaisu, josta hyötyisi suunnittelija Salminenkin.

SAMK-kirjasto kirjoitti...

Henkilöstö saa toki tästä nimenomaisesta pääsiäislauantain tuolien roudausprojektista sopimusten mukaisen korvauksen kuten myös satunnaisista ylitöistä työpaikalla. Ajatus konseptin ulottamisesta myös henkilöstön istuntakäytänteisiin on koko lailla hankeselvityksen arvoinen ja voisi tarjota upeita mahdollisuuksia työskentelytilojen tilansäästöön tulevissa kampusratkaisuissa.