15.1.2013

Kauppalehti, uutiset ja arkisto

Kauppalehden verkkopalvelu sisältää mm. uutiset, Kauppalehden ja lehden arkiston hakutoimintoineen. Palvelu on osoitteessa www.samk.fi/kirjasto/kauppalehti. Kirjaudu tarvittaessa SAMK-tunnuksellasi.

Päivän Kauppalehti


Päivän Kauppalehti löytyy linkistä "Lehti". Voit lukea sen näköislehtenä, tekstimuodossa tai ladata PDF-tiedostona. Ladattua tiedostoa voit lukea tietokoneella, tabletilla tai mobiililaitteella ilman nettiyhteyttäkin. Näköislehden painikkeet ja toiminnot
Voit vaihtaa sivua alareunan painikkeilla, nuolinäppäimillä ja PageUp- ja PageDown-näppäimillä.

Klikkaamalla artikkelin päällä saat tilanteesta riippuen artikkelin suurempana tai tekstimuodossa.

Vasemman reunan listasta voit selata juttujen otsikoita ja klikkaamalla pääset artikkeliin.

Alaosan painikkeilla voit tehdä lisää:
  • "Tulosta": Tulosta sivuja.
  • "Yleiskuva": Vilkaise sivujen pikkukuvia ja siirry sivulle.
  • "Osat": Katso lehden mahdolliset eri osat.
  • "Kalenteri": Lue vanhoja lehtiä kymmenen päivän ajalta.

Yläosan hakulaatikolla voit etsiä hakusanaa lehdestä. Valitsemalla "Hae myös arkistosta" voit etsiä hakusanaa vanhoistakin lehdistä.

Arkisto


Kauppalehden arkistoon pääset linkistä "Arkisto". Voit hakea sieltä artikkeleita 80-lopulta nykyhetkeen. "Laaja haku" tarjoaa monipuolisia hakutoimintoja.

Näköislehteen vain tietokoneella, PDF-lehteen ja muihin palveluihin myös tabletilla


Näköislehti on toteutettu Flash-tekniikalla. Sitä voi lukea tietokoneella, kunhan Flash toimii selainohjelmassa. Näköislehteä ei voi lukea useilla tableteilla eikä mobiililaitteilla. Muut palvelut toimivat myös tableteilla ja mobiililaitteilla. Näihin laitteisiin voi ladata Kauppalehden PDF-tiedostona.Ei kommentteja: