28.12.2012

4 tapaa varata kirja


Varaa Tyrni-kokoelmatietokannassaKirjaston kokoelmatietokannassa netissä voit varata kirjan, jos sen kappaleet ovat lainassa kampuskirjastosta. Netissä varattu kirja tulee aina noutaa siitä samasta kampuskirjastosta, jonka kokoelmassa kirja on. Netin kautta voit varata kirjan myös kirjaston ollessa suljettu. Katso videolta ja kokeile itse. Netissä voit myös poistaa varauksesi ja uusia lainasi näppärästi.

Kokeneemmat kirjaston asiakkaat ovatkin huomanneet, että netin kautta ei ole voinut varata kirjoja melko pitkään aikaan. Varaukset estäneeseen ohjelmistovirheeseen saatiin vihdoin korjaus kesän 2012 ohjelmistopäivityksessä.

Varaa kirjastossa, puhelimella tai sähköpostilla


Kirjastossa, puhelimella ja sähköpostilla voit varata lainassa olevia tai hyllyssä paikalla olevia kirjoja. Voit varata myös yölainakirjoja ja pyytää kirjoja muiden paikkakuntien kampuskirjastoista.
Kampuskirjastojen välisissä varauksissa on joitakin rajoituksia:
  • Porilaiset kampuskirjastot eivät lähetä toisilleen lainoja, vaan pyydämme asiakkaita noutamaan kirjan itse muutaman kilometrin päässä olevasta toisesta kampuskirjastosta.
  • Raumalaiset kampuskirjastot eivät lähetä toisilleen lainoja, vaan pyydämme asiakkaita noutamaan kirjan itse toisesta Raumalla olevasta kampuskirjastosta.
  • Kirjaa, joka on oman kampuskirjaston kokoelmassa, vaikkakin lainassa, ei yleensä tilata muualta.

Varaukset ovat yleensä ilmaisia. Noutamatta jätetystä toisesta kampuskirjastosta tilatusta kirjasta peritään viiden euron maksu, jolla katetaan kirjan postikuluja. Tarkemmat tiedot saat hinnastosta.

Lisää aiheesta...

Ei kommentteja: