11.5.2012

Taidetta Oxfordin tietokannasta

Oletko kiinnostunut taiteesta tai taiteen eri tyylisuunnista? Jos vastasit kyllä, niin Oxford Art Online on tietokanta juuri sinulle. Tietokanta sisältää aineistoa laajasti taiteen kentältä aina yksittäisistä taiteilijoista taiteen alakulttuureihin. Taidemaailma on kansainvälinen, joten tietokantakin on englanninkielinen. Voit kohdistaa hakusi tekstiaineistoon tai valita haun kohteeksi kuvat. Hakusi aihetta voit lähestyä vaikkapa tietyn teeman avulla.

Tietokannan etusivun alareunasta http://www.oxfordartonline.com/subscriber/ löydät kohdan, josta saat  käyttöösi Grove-palvelun 15 aiheenmukaista teemaopasta. Tällä tavoin voit helposti selailla taiteen tyylikausia tai tutustua tietyn maanosan taiteeseen. Teemaoppaan avulla on helppo luoda katsaus esim. Egyptin menneisiin taideaarteisiin. Sisältö on jaoteltu kronologisesti aikakausien tai hallitsijoiden mukaan. Hakujen tuloksena saat käyttöösi valintasi mukaan joko taideartikkeleita ja/tai kuvia.

Perushaut esim. taiteilijan tai taidesuuntauksen nimellä onnistuvat hyvin. Toki täytyy muistaa, että kansainvälisessä tietokannassa hakusanat on käännettävä englanniksi. Alvar Aallon tankkituolista löytyi mukavasti kuvia. Tietokannan sisältö painottuu angloamerikkalaiseen taidemaailmaan.

Oxford Art Online on Oxford Pressin ylläpitämä tietokanta. Tietokantaa päivitetään sisällöllisesti kolme kertaa vuodessa ja samalla parannetaan sen navigointia. Erilaisia tietokantoja työkseen käyttäneenä totean palvelun selkeäksi, helppokäyttöiseksi ja käyttäjälähtöiseksi.