10.2.2012

Ebsco: Tieteellisiä artikkeleita aiheesta kuin aiheesta!


Ebscosta löydät laajan valikoiman englanninkielisiä artikkeleita eri aiheista. Monet artikkelit löytyvät kokoteksteinä joko PDF-tai HTML-muodossa, ja mukana on myös tieteellisiä artikkeleita, joita voi käyttää esimerkiksi opinnäytetyön lähteenä.

 
Haun voit aloittaa yksinkertaisesti kirjoittamalla hakusanan hakukenttään. Hakusanan voit katkaista *-merkillä. Kun klikkaat kohdasta Search Options, saat eteesi valikon, josta voit rajata haun koskemaan esimerkiksi vain kokotekstejä tai tieteellisiä artikkeleita. Voit rajata hakua vielä myöhemminkin lisää, joten tässä vaiheessa ei tarvitse välttämättä vielä miettiä kaikkia haun kriteereitä.


Hakutulokset tulevat näytölle relevanssijärjestyksessä. Vasemman reunan palkista voit vielä rajata hakutuloksia, esimerkiksi muuttaa haun aikarajausta liu’uttamalla aikajanaa. 


 Kun avaat jonkin kiinnostavan viitteen, saat näytölle sen tekstin PDF- tai HTML-muodossa viitteestä riippuen. Tarkat tiedot viitteestä saat esille klikkaamalla Detailed Record -kohdasta, jolloin näet lehden ja kirjoittajan nimen lisäksi esimerkiksi artikkelia kuvaavat asiasanat. Näitä asiasanoja voit hyödyntää jatkossa tarkentaessasi tai laajentaessasi hakua, sillä niistä näet muita hakemaasi aiheeseen liittyviä hakutermejä.

Näytön oikeassa reunassa on työkaluja, joilla voit hallita viitettä. Voit esimerkiksi lähettää sen sähköpostilla itsellesi (sähköposti tosin saattaa juuttua SAMKin roskapostisuodattimeen, joten se kannattaa tarkastaa, jos viestiä ei ala kuulua) tai siirtää viitteen johonkin viitteidenhallintatyökaluun, esimerkiksi RefWorks-tilillesi. Nämä työkalut ovat käteviä silloin, kun löydät monia kiinnostavia artikkeleita, joiden tiedot haluat tallentaa itsellesi muistiin.

Ei kommentteja: