18.6.2010

Tyrni uudistuu netissä

Satakunnan, Lahden ja Mikkelin ammattikorkeakoulukirjastot ottivat ensimmäisinä Suomessa käyttöön uuden Voyager Tomcat -käyttöliittymän kirjaston kokoelmatietokannoissa. Nettipalveluita rakennellaan ja käännetään suomeksi edelleen, mutta päällisin puolin tietokantoja voi käyttää.

Uudistettu ohjelmisto tuo mukanaan etupäässä hyvää ja siinä sivussa muutoksia vanhaan. Uudistus vaikuttaa vanhoihin linkkeihin, joilla on suoraan tehty jokin haku tietokannasta tai haettu suoraan tietty teos. Nämä vanhat linkit eivät valitettavasti enää toimi, koska hakuohjelmiston toiminta ja sivuston rakenne palvelimella ovat muuttuneet. Tutkimme, miten vanhat linkit saisi edelleen toimimaan.

Kokeilemme uusia tapoja kirjautua asiakastietoihin kuten lainojen uusintaan. Kirjautumisessa voi nyt käyttää kirjastokortin numeroa tai henkilötunnusta. SAMKin henkilöstö voi käyttää kirjastokortin numeroa tai SAMK-tunnusta (jos henkilön SAMK-tunnus on tallennettu asiakastietoihin). Lisäksi kirjoitetaan sukunimi ja salasana. Salasana on vanha PIN-koodi.

SAMKin kirjaston Tyrni-kokoelmatietokanta on osoitteessa http://www.samk.fi/kirjasto/tyrni

Kirjautumista lainojen uusintaan voi kokeilla osoitteessa http://www.samk.fi/kirjasto/lainaajalle/nettiuusinta

Ei kommentteja: