20.10.2009

Sähköiset aineistot tutuksi

Sähköisiä aineistoja on hankittu viime vuosina asiakkaidemme käyttöön isolla rahalla ja suurella tarmolla. Toisinaan on mietityttänyt, käyttääkö näitä aineistoja kukaan. Sähköisiä kirjoja on tullut tarjolle ihan eri tavalla kuin ennen, mutta voimmeko kirjastossa edellyttää, että opettajat pysyvät perillä kaikesta tästä tarjoamastamme materiaalista. Minusta emme voi edellyttää sellaista, siksi kirjaston on tyrkytettävä näitä uusia palveluja kaikin mahdollisin tavoin. Tästä syystä aiomme tämän lukuvuoden aikana kiertää kampuksilla markkinoimassa sähköisten aineistojen käyttöä.

Ensimmäinen tilaisuus oli Tiedepuiston kirjastossa, jossa kävikin alkuillan tunteina kiitettävän paljon vieraita kahvittelun lomassa tutustumassa aineistoihin ja avaamassa silmiään. Panostimme erityisesti verkkokirjoihin (Ebrary, DawsonEra) - kuinka näitä voitaisiin saada käyttöön kurssikirjoina. Olihan mukana myös Theseusta, Urkundia jne. Loppujen lopuksi taas taisi käydä niinkuin yleensäkin, että kaikkien esittelyjen herättämästä innostuksesta huolimatta se tärkein anti taisi tulla esiin käydyissä keskusteluissa. Ajatustenvaihto oli sen verran vilkasta ja saamamme palaute rohkaisevaa, että voisi ajatella näille verkkokirjoille olevan nyt vihdosta viimein sosiaalinen tilaus.

Muilla kampuksilla on vielä aikataulut ja toteutustavat mietinnässä, mutta jotain tapahtuu joka tapauksessa lukuvuoden aikana.

Jussi

1 kommentti:

esa.rahiala kirjoitti...

Kiitoksia mainiosta esittelystä, itselleni oli avartavaa tajuta tarjolla olevien sähköisten kirjojen suuri määrä ja monipuolisuus sekä mahdollisuudet käyttää sähköisiä kirjoja yhteisölliseen tiedonhakuun. Se, että voi "päälleviivata" tekstiä toisia ryhmän jäseniä varten oli todella mielenkiintoinen juttu !